19:30

Tungelsta IF

Referat: Västerhaninge IF - Tungelsta IF

Storseger mot Tungelsta på Hanvedens fina gräsplan.
Västerhaninge visade direkt att man var där för att vinna. Redan i första minuten skapas en jättechans där Max curlar bollen mot bortre men Tungelstas målvakt gör en fantastisk benparad. Mer skulle komma Västerhaninge tryckte på och skapade läge på läge och var det inte Tungelstas målvakt som stod i vägen så smet bolluslingen utanför.
1-0 kom i den 18:e minuten då Yuri löpte sig fri på vänsterkanten och skickar in bollen till Dejan som på ett trycker in ledningsmålet.
Nille går sönder en vrickning och kan inte fortsätta och in kommer säsongsdebuterande Migge, som resten av matchen spelar innermittfält tillsammans med Max. 2-0 kommer i den 20:e då Ibbe kommer ren från halva plan målvakten chansar men Ibbe är för snabb och rullar in bollen i det övergivna målet.
Tungelsta skapar knappt något mot Västerhaninges betongsäkra försvar med Jasmin och Fredde som mittbackar flankerade av Tufan och Ertan. 2-0 i halvlek var verkligen i underkant.

Andra halvlek och Västerhaninge dominansen fortsatte och visst borde matchen varit avgjord flera gånger om med alla
de chanser som brändes. Vi fick dock vänta till den 80:e minuten då Vedran sveper in bollen där Dejan trycker skoningslöst in 3-0. I den sista minuten fastställer Dejan matchens slutresultat med en chip över Tungelstas målvakt och fullbordar sitt hattrick.

Vi skall vara nöjda med att vinna med 4-0 trots alla brända chanser. Laget jobbade hårt för varandra och det lönade sig. Kul med så mycket folk på Hanveden.

Vi har nu sju raka matcher utan förlust och det ser bara bättre och bättre ut. På hemmaplan är vi riktigt svårslagna där fotboll spelas på sitt riktiga underlag, naturgräs. Nu tar vi sommaruppehåll med en positiv känsla. Vi är verkligen på G.